Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe set dartpijlen van goede kwaliteit, dan is de Dirk van Duijvenbode Aubergine echt iets voor jou! Deze dartpijlen zijn een van de beste die je kunt vinden op de markt op het gebied van darten. Dit komt vooral door het materiaal waarmee de dartpijlen van zijn gemaakt. Het materiaal waarmee de dartpijlen van gemaakt zijn, is tungsten. Je noemt dit ook wel wolfraam. Dit zuivere en bijzonder metaal is zacht. Ook kan het geknipt en vervormd worden met eenvoudige plaatwerkgereedschap. De meeste professionele hebben dartpijlen met dit materiaal. Dit komt omdat wolfraam zwaarder is dan het materiaal waarmee goedkopere dartpijlen gemaakt worden. De fabrikant zorgt ervoor dat de dartpijl dunner gemaakt kan worden, terwijl het zijn huidige gewicht behoud. Dit gebeurt ook met de Dirk van Duijvenbode Aubergine. Professionele darters kiezen vaken voor een dartpijl dat gemaakt is van wolfraam, een dunnere dartpijl is fijner om mee te gooien.

Dirk van Duijvenbode aubergine

Ideale gewicht van een dartpijl

Het is altijd fijn als je je eigen setje dartpijlen hebt om mee te kunnen darten. Hierdoor raak je eraan gewend en begin je steeds beter te gooien. Je weet dat niet alle dartpijlen hetzelfde zijn, en dat niet alleen ligt aan het materiaal. Ook het gewicht speelt een grote rol tijdens het gooien van de dartpijlen. De barrel bepaalt grotendeels het gewicht van de dartpijl. Het verschil in grammen is niet veel. De meeste dartpijlen wegen tussen de 21 g en 26 g. De Dirk van Duijvenbode Aubergine weegt 22 g. Deze ligt dus net onder het gemiddelde. De meest verkochte en populairste gewicht, is die van 24 g. Wanneer je niet weet welk gewicht je moet gebruiken, dan is het een kwestie van afwegen en testen. Zwaardere dartpijlen zorgen voor meer precisie en zullen minder snel gaan zwabberen. Ook de snelheid wordt beïnvloed. Om de snelheid van de zwaardere dartpijl te halen, moet je met de lichtere dartpijl harder gooien.

Punt van de dartpijl vervangen

Het kan wel eens voorkomen dat je dartpijl op de grond beland. Hierdoor kan de punt zelfs ervan afbreken, zelfs bij de Dirk van Duijvenbode Aubergine. Het hoeft niet altijd af te breken, het kan ook bot worden. Je kunt dit voorkomen door de punt te slijpen, maar vaak lukt dit niet meer.

Hieronder heb je een stappenplan over hoe je een dartpijl zelf kunt vervangen:

  1. Heb het juiste materiaal bij de hand.
  2. Draai de barrel in de repointer.
  3. Zet de punt van de dart er vast in.
  4. Haal je oude dartpunt weg.
  5. Plaats de nieuwe sleutel in de repointer en draai het stevig vast met een inbussleutel.

Door Redactie

Gerelateerd bericht